Milloin kiinteistöjen tyhjäkäynti kielletään?

Autojen yli kahden minuutin tyhjäkäynti kiellettiin Suomessa vuoden 1992 alusta. Nyt olisi jo korkea aika kieltää kiinteistöjen tyhjäkäynti. 

Matalalla käyttöasteella oleva kiinteistöt ovat tyhjäkäynnillä sanan varsinaisessa merkityksessä. Ne eivät tuota omistajilleen tai vuokralaisilleen niin hyvin kuin voisivat, mutta tyhjilläänkin ne kuluttavat energiaa koko ajan.

Monikäyttöisyys on ratkaisu kiinteistöjen tyhjäkäynnin välttämiseen. Käyttöasteen parantamisessa piilee valtava potentiaali, sillä nykyaikainen kiinteistö voi palvella monia eri käyttäjiä – kun yksi lähtee, toinen tulee.

Monikäyttöisyydellä varmistetaan kiinteistöinvestoinnille parempi tuotto ja vuokralaiselle matalammilla kustannuksilla laadukkaammat tilat ja palvelut. Monikäyttökiinteistöjen ympäristövaikutukset ovat luonnollisesti pienemmät. Lisäksi toimintamalli auttaa aidosti tehostamaan yhdyskuntarakennetta, mikä sujuvoittaa arkea ja tuo elinvoimaa.

Monikäyttöisyys lähtee suunnittelusta

Kun kehitimme Valo Hotel & Work -konseptin, huomasimme että kiinteistö piti ajatella alusta lähtien uudelleen. Vaativan, mutta palkitsevan työn tuloksena Helsingissä on nyt toimisto ja hotelli samoissa tiloissa.

Miksi tätä ei ole tehty aiemmin? Siksi, koska toimiva monikäyttöisyys lähtee jo kiinteistön rakentamisen tai uudistamisen suunnittelusta: On otettava huomioon tilojen varustelu, tekniikka ja automaatio.

Muutetaan ajattelua

Kiinteistöjen monikäyttöisyyden lisääminen kysyy aluksi ajattelutavan muutosta. Olemme yleisesti vain tottuneet siihen, että esimerkiksi toimiston neliöt ovat käytössä vain 40 tuntia viikossa ja majoitustilat iltapäivästä aamuun. Useat tilat on tyhjäkäynnillä, vaikka ne voisivat tuottaa huomattavasti enemmän.

Mietipä hetki kiinteistöjä, jotka omistatte tai joista maksatte toimitilavuokraa. Ovatko ne tyhjäkäynnillä, onko käyttöasteessa parantamisen varaa?

CORE on kehittänyt monista vajaakäytölle jääneistä kiinteistöstä monipuolisia, vastuullisia ja tuottavia monikäyttökiinteistöjä. Jos haluat kiihdyttää kiinteistösi käyttöasteen uudelle tasolle, ota meihin yhteyttä!