Puolityhjä toimistotila kaikuu pahaenteisesti

”Hei, olen etänä alkuviikon. Tulen toimistolle torstain palaveriin.”

Kuulostaako tutulta?

Tässäkin tapauksessa työhuone on todennäköisesti tyhjänä kolme arkipäivää viikosta, mutta yrityksen vuokrakuluihin se ei vaikuta. Kun etätyö on lyönyt läpi, monessa toimistossa kaikuu tavallista enemmän – ja sitä ääntä kannattaa vuokranantajan säikkyä.

Puolityhjissä toimistotiloissa viihtyvät vuodesta toiseen vuokralla vain ne, joilla on lupa painaa rahaa. Pitkän vuokrasopimuksen tekijä on tässä tilanteessa häviäjä. Ja jos vuokrasopimuksia sanotaan irti ja kiinteistö ei enää tuota, häviäjiä ovat kiinteistöjen omistajat.

Monikäyttö sytyttää lamput

Monessa yrityksessä mietitään varmasti nytkin, kuinka paljon toimistotilaa he oikeastaan tarvitsevat. Etätyö vie osan tilantarpeesta, epävarmat talousnäkymät vaikuttavat yleisesti ja lisäksi kaupunkikeskustoissa näkyy valottomia ikkunoita kivijalassakin.

Monikäyttökonseptilla kiinteistöjen käyttöastetta voidaan parantaa huomattavasti ja saada kiinteistö tuottaman paljon paremmin. Etenkin toimistotilat ja hotellit ovat nykyisin käytössä vain osan vuorokaudesta ja viikosta.

Me CORE:lla olemme erikoistuneet ratkomaan kiinteistöjen matalan käyttöasteen ongelmia. Osaamme kehittää kiinteistöistä monikäyttöisiä paremmin kuin mikään muu toimija, sillä otamme huomioon kaiken talotekniikasta pintamateriaaleihin ja pohjaratkaisusta palveluihin.

Monikäyttö on resurssiviisautta

Monikäyttö ei ole kompromissi, vaan parempi ratkaisu niin omistajalle, vuokralaisille kuin käyttäjillekin – vastuullisuudesta puhumattakaan.

Rakennamme myös uutta kiinteistökantaa niin, että monikäyttöisyys on mukana jo suunnittelupöydällä ja resurssiviisaus kattaa koko kiinteistön elinkaaren.

TUOMO MERTANIEMI
Toimitusjohtaja
+358 40 774 7661
tuomo.mertaniemi@corepro.fi