Tulevaisuuden toimisto: Ei neliöitä vaan lisäarvoa

Suomessa on tällä hetkellä tarjolla ennennäkemättömän paljon tyhjiä ja kalustamattomia toimistotiloja, vieläpä upeilla paikoilla. Lisäksi tiloja vuokrataan halpaan hintaan. Toimistotilojen suhteen näyttäisi olevan siis vuokraajan markkinat, mutta mietitäänpä vielä uudelleen, kannattaako yksittäisen yrityksen vuokrata ja sisustaa toimitiloja käyttöönsä.

Kun yritys tekee pitkän vuokrasopimuksen ja sisustaa toimistotilan käyttöönsä, siitä tulee kustannuksia. Lisäksi täytyy jyvittää vielä rahaa tai ainakin työaikaa kiinteistön operointiin.  Kuka tekee, kuka vastaa? Tarvitaanko jatkossa juuri tämän verran tilaa ja kuinka pitkään toimisto palvelee sellaisenaan jatkuvasti muuttuvaa työtä?

Työympäristö voi olla kilpailuetu

Meillä on hyvä vaihtoehto pitkille vuokrasopimuksille: Siirrytään palvelumalliin, jossa yritys voi käyttää toimistotilaa ja palveluita joustavasti ja tarpeen mukaan.

On yritykselle kilpailuetu ja vetovoimatekijä, kun työtä voidaan tehdä vapaasti valittavissa työpisteissä. Jotkut voivat olla etänä, toimiston rauhaa kaipaavat taas voivat tulla töihin vaikka joka aamu ja valita työpisteensä.

Ei neliöitä vaan lisäarvoa

Muuttuva työ tarjoaa mielenkiintoisen haasteen kiinteistötoimialalle. Neliöhinnoitteluista olisi mielestämme perusteltua siirtyä lisäarvoperusteiseen hinnoitteluun ja pitkistä vuokrasopimuksista palvelumalleihin.

CORE haluaa olla luomassa näitä uusia, joustavia, moderneja konsepteja yhdessä kumppaniensa kanssa. Monikäyttöiset kiinteistöt helpottavat niin kiinteistön omistajia, vuokralaisia kuin käyttäjiäkin. Lisäksi ne ovat ympäristön kannalta vastuullisia ja tiivistävät yhdyskuntarakennetta.