VALO Hotel & Workin kiinteistöllä on korkean tason ympäristösertifikaatti

VALO Hotel & Workin Mannerheimintien kiinteistö Helsingissä sai vuoden 2022 loppupuolella  Excellent-tason BREEAM In-Use ympäristösertifikaatin.

“Oli ilo saada kiinteistöllemme juuri tämä sertifikaatti, sillä se osoittaa meidän tehneen oikeita ja vastuullisia valintoja”, CORE:n toimitusjohtaja Tuomo Mertaniemi sanoo.

Sertifiointi alleviivaa monikäyttökiinteistöjen ympäristöystävällisyyttä. Kiinteistöjen sertifionnin merkitys on viime vuosien aikana kasvanut merkittävästi mm. rahoituksen takia.

Parhaassa seitsemässä prosentissa

Sertifikaatti tarkastelee rakennuksen ohella mm. kiinteistön johtamista ja käyttöä. Excellent-tason luokitukseen yltää vain 7% arvioiduista kohteista.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on yksi Euroopan arvostetuimmista ympäristöluokitusjärjestelmistä.

“Kiitän kaikkia VALO Hotel & Workin suunnittelu- ja rakentamisvaiheen henkilöitä ja tahoja hyvästä työstä ja oikeista valinnoista. Kiitos myös sertifiointivaiheen kumppanillemme Green Building Partners Oy:lle hyvästä työstä. Sertifikaatin saaminen oli viimeistään osoitus siitä, että yksikäyttöisten kiinteistöjen aika on ohi”, toimitusjohtaja sanoo.

Vastuullisuutta suunnittelusta lähtien

VALO Hotel & Workin vastuullisuuden rakentaminen alkoi jo suunnittelupöydältä. Rakentamisessa ja kalustuksessa on käytetty vastuullisia, uusiutuvia ja ja kierrätettäviä ratkaisuja.

“Tilojen monikäyttöisyys nostaa kiinteistön käyttöastetta. Näin ollen hiilikuorma jokaista tuotettua palvelua kohden pienentyy merkittävästi”, kertoo VALO Hotel & Workin Head of Design Minna Hurme.